Economia de spațiu.
Beneficiile reale sunt mai practice și funcționale de-atât. Au legătură cu bugetul, cu spațiul și în special cu situațiile jenante –mai exact, cu evitarea lor. Îți povestim mai jos.
1. Economia de spațiu
Cel mai important și probabil cel mai previzibil motiv pentru care e recomandat să cumperi mobilier funcțional este economia de spațiu. În multe cazuri, suprafața locuinței este o limitare în jurul căreia trebuie să găsești soluții în amenajare. O piesă de mobilier care poate îndeplini mai multe roluri este cu adevărat salvatoare într-o astfel de situație.
De exemplu, o masă de cafea care poate fi transformată în masă de dining. Poate că nu ai suficient loc în living încât să amplasezi o masă fixă cu scaune, care să nu încurce în viața de zi cu zi. Însă una mai mică, de cafea, îți încape cu siguranță. Caz în care, modelu Ulisse de la Domino Salon de Mobilă. Are o bază din metal și un mecanism de ridicare cu piston cu gaz, care îți permite să o faci din măsuță compactă, într-o masă la care poți lua cina cu invitații, în câteva mișcări simple.
2. Economia de bani
Chiar dacă investiția într-un obiect multifuncțional de calitate poate fi ceva mai consistentă, tot nu va fi la fel de mare ca și cum ai cumpăra două piese diferite de mobilier. Prin cumpărarea unui obiect care poate folosi la mai multe lucruri simultan, tai de pe listă alte obiecte de care ai fi avut nevoie. De exemplu, iei masa de mai sus și ai și masă de cafea, și de dining. Ori cumperi un colțar extensibil și, la nevoie, ai un pat în plus, pe care nu a trebuit să-l cumperi separat.
3. Eficiența în amenajare
Pe lângă faptul că un obiect de mobilier multifuncțional economisește spațiu, minimizează și senzația de aglomerație vizuală. Indiferent dacă încăperea pe care o mobilezi este mai mică sau mai mare, regula „ce-i prea mult strică” rămâne valabilă. Mai precis, oricât de generos ar fi spațiul, dacă îl umpli cu prea multe piese masive, riști să creezi senzația de amenajare încărcată, obositoare.
Ia, de exemplu, consola extensibilă de sufragerie Combi de la Domino. La prima vedere, e un corp de mobilier obișnuit. O poți pune în living pentru a depozita pe ea diverse obiecte și a decora un spațiul gol la perete. Avantajul este că are valoare decorativă și poate deveni oricând o masă de dining funcțională, cu blat de 290 centimetri lungime.
4. Mai multe posibilități
Să presupunem că ai, totuși, spațiu pentru o masă de dining standard acasă. Cumperi una fixă, cu loc pentru patru sau șase persoane, însă, într-o seară, te „trezești” cu mai mulți musafiri deodată decât te așteptai. La o masă cu blat fix, nu vei avea unde să-i așezi. Poate doar să înghesui mai multe farfurii una lângă alta și să îngrămădești pe toată lumea. În schimb, dacă ai o masă extensibilă, ai un as în mânecă și poți acomoda toți invitații.
De exemplu, masa extensibilă Domino poate fi desfăcută pentru a face loc mai multor persoane. Cu tăblia în stare neextinsă are un blat cu lățimea de 90 centimetri. Pe lungime, dimensiunile vin în trei variante: 140 centimetri, 160 centimetri sau 180 centimetri. Indiferent ce lungime standard alegi, blatul poate fi extins pe lățime la fiecare, astfel încât să ajungă, de exemplu, de la 140 centimetri pe 90 centimetri, la 140 centimetri pe 160 centimetri.