+373 797 096 56
Напишите нам и мы Вам ответим:
Vrei să fii primul care află despre reduceri și promoții pentru acest produs? Lasă-ți contactele și noi Vă vom anunța imediat despre modificarea prețului.
Vă vom suna înapoi! Vă rugăm să lăsați datele dvs. de contact:
Alegeți catalogul
Signal Catalog 2024 Canapele Natuzzi Editions Dormitoare Natuzzi Editions Accesorii Natuzzi Editions FLYER SEMIA NATUZZI EDITIONS FLYER THE INSTINCT OF EXCELLENCE NATUZZI EDITIONS Flyer New Collection Natuzzi Editions Natuzzi_Way_to_Relax_digital_version_2022 Traveler Brochure EU version New Letti 2022 Natuzzi Editions Mese și scaune Altacom New Signal Catalog 2023 Dormitoare Le Comfort VOX NEW CREATIVE CATALOGUE NEW VOX CREATIVE SYSTEM COM.PA.R Mobila VOX

ALEGEREA SALTELEI

Tipuri de saltele avantaje și dezavantaje

Luarea deciziei de a cumpăra o saltea nouă este o investiție în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră. Noile cercetări arată că calitatea somnului poate afecta orice, de la performanța la locul de muncă, sănătatea inimii și starea de spirit. Sunt multe elemente de luat în considerare, dar suntem aici pentru a vă ghida în acest proces.

Tipuri de saltele

Cu atât de multe tipuri de saltele disponibile, găsirea celei mai potrivite pentru dvs. poate părea copleșitor. Pentru a vă restrânge căutarea, am întocmit o listă cu avantajele și dezavantajele celor mai populare tipuri de saltele.

 

1. Spuma cu memorie (viscoelastică)

 

Spuma cu memorie sau spuma viscoelastică este o spumă foarte sensibilă, cu densitate redusă, care este utilizată în stratul superior al multor saltele. Multe saltele complet din spumă vor folosi o spumă de înaltă densitate în stratul de bază al saltelei ca suport.

Avantaje ale saltelei cu spumă de memorie

Aceste saltele au devenit foarte populare în ultimii ani.Acest lucru se datorează în primul rând capacității lor de a calma durerea.Straturile de spumă cu memorie se conturează pe corp și ajută la menținerea punctelor de presiune. Timpul de răspuns rapid al spumei de memorie face, de asemenea, aceste saltele incredibil de susținătoare. Acestea sunt capabile să se muleze pe forma corpului tău pe măsură ce schimbi pozițiile pe tot parcursul nopții. Deoarece aceste saltele tind să fie pe partea fermă, ele ajută și la prevenirea scufundării.

Dezvantaje ale saltelei cu spumă de memorie

Efectul de conturare al spumei te poate face uneori să se simti  „ captiv ”  în pat. Acest lucru poate face dificilă deplasarea sau ieșirea din pat. Saltelele cu spumă cu memorie tind să țină căldura. Datorită densității spumei, spuma cu memorie are foarte puține buzunare de aer, ceea ce face dificilă circulația aerului prin saltea. Acest lucru te poate face să reții căldura corporală și să te trezesti mai frecvent din cauza supraîncălzirii. Cu toate acestea, spumele de memorie pe bază de plante și cu celule deschise tind să fie mai respirabile.

 

2. Spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică este similară cu spuma de memorie, dar îi lipsește elasticitatea și efectul de conturare pe care le obțineți cu spuma de memorie. Spuma poliuretanică este adesea utilizata atât în ​​stratul de confort, cât și în stratul de susținere al multor saltele. Cu toate acestea, deoarece calitatea spumei poliuretanice variază, asigurati-va că achizitionati o saltea cu spumă poliuretanică de cea mai înaltă calitate.

Există 3 clasificări de spuma poliuretanică:

  1. Spuma poliuretanică convențională are cea mai mică densitate, în jur de 1,5 pe scara densității. Acest grad este ieftin, are o revenire mai lentă și are o durabilitate redusă. Cel mai bine este să evitați saltelele cu spuma poliuretanică convențională în stratul lor de confort sau în stratul de susținere.
  2. Spuma poliuretanică de înaltă densitate (HD) are o densitate de 1,5 până la 1,7. Acest grad este cel mai bine utilizat numai în stratul superior al saltelei și nu ar trebui să aibă o grosime mai mare de 1 până la 2 inci. Spuma poliuretanică HD nu este eficient atunci când este utilizat ca strat de suport.
  3. Spuma poliuretanică cu rezistență ridicată (HR) are o densitate de 1,8 până la 2,5 și este de departe cea mai durabilă și mai solidă clasă. Această calitate poate fi utilizată ca strat de confort sau suport, sau în tandem cu spumă cu memorie.

Avantaje ale saltelei cu spumă poliuretanică

Saltelele cu spuma poliuretanică au un preț mai mic decât spuma cu memorie. Atunci când utilizați de spuma poliuretanică HD în straturi mici, aceste saltele pot oferi un confort similar cu spuma de memorie. Ca bază de susținere a memoriei sau a spumei de latex, spuma poliuretanică HR poate oferi durabilitate și suport.

Dezvantaje ale saltelei cu spumă poliuretanică

Dacă vedeți că spuma poliuretanică este utilizată în stratul de confort al saltelei, asigurați  –  vă că este HD sau HR. Dacă este HR, ar trebui să aibă o grosime de cel mult 1 până la 2 inci. Dacă intenționați să achiziționați o saltea confecționată cu spumă poliuretanica, asigurați  –  vă că obțineți doar cea mai bună calitate.

3. Spumă de latex

Spre deosebire de spuma cu memorie, spuma de latex nu este făcută cu petrol. Există două tipuri diferite de latex, Talalay și Dunlop. Ambele tipuri sunt formate din seva arborelui de cauciuc, dar Talalay are substanțe chimice adăugate, în timp ce Dunlop nu. Dunlop este mai natural decât Talalay. Însă procesul de producere a acestor două materiale are un impact mai mic asupra mediului, făcându  –  le pe ambele ecologice.

Avantaje ale saltelei cu spumă de latex

Saltelele din latex tind să aibă o durată de viață mai lungă. De obicei durează aproximativ 15 ani. Aceasta este o diferență semnificativă în comparație cu durata de viață standard de 5  –  8 ani a majorității saltelelor.

Aceste saltele au o senzație de bouncing fata de spuma de memorie, ceea ce te poate ajuta să te simti mai ridicați pe saltea decât să fii afundat in ea. Datorită reacției sale, latexul oferă, de asemenea, o ușurare similară a punctelor de presiune dureroase ca spuma de memorie.

Latexul 100% natural este un material respirabil care poate ajuta la reglarea temperaturii corpului. De asemenea, este hipoalergenic și rezistent la acarieni, mucegaiuri și bacterii. Saltelele din latex sunt o opțiune excelentă pentru cei care caută un pat natural sau ecologic.

Dezavantaje ale saltelei cu spumă de latex

Saltelele din latex au un preț mai ridicat decât majoritatea saltelelor cu spumă cu memorie. Dar, datorită durabilității lor, mulți oameni consideră că investiția merită.

Aceste saltele sunt, de asemenea, mai grele și dificil de mișcat sau intors.

 

4. Saltelele cu arcuri impachetate

Saltelele cu arcuri impachetate sunt destul de frecvente.De fapt, aceste saltele reprezintă aproximativ ⅓ din totalul vânzărilor de saltele. Acestea sunt construite folosind oțel sau bobine Bonnell care sunt de obicei înfășurate în țesături, cum ar fi bumbacul sau lâna. Stratul superior al unei saltele interioare este de obicei realizat din spumă, puf, bumbac.

Avantaje ale saltelelor cu arcuri împachetate

Sistemul de spirală cu arc de la baza acestor saltele le conferă mai multă transpirabilitate. Saltul bobinelor te ajută să te simti deasupra patului, cu o scufundare foarte mică. Ambii factori le fac ideale pentru cei care se încing sau transpiră în timpul somnului.

Dezvantaje ale saltelelor cu arcuri împachetate

Pentru o opțiune pe termen lung, saltelele cu arcuri împachetate se dovedesc a fi mai puțin decât ideale.Aceste saltele au cele mai mici evaluări și recenzii ale clienților. Acest lucru se datorează în primul rând duratei lor scurte de viață și incapacității lor de a oferi ameliorarea durerii.

Saltelele cu arcuri împachetate pot începe să decadă destul de repede, de obicei între 3 și 5 ani de utilizare. De asemenea, sistemele de bobine se pot defecta.Când se întâmplă acest lucru, bobinele se lipesc spre suprafața saltelei și provoacă puncte de presiune dureroase pentru cel care doarme.De asemenea, acestor saltele le lipsește efectul de conturare al unei saltele din spumă.

În cele din urmă, ricoșarea sistemului bobinei interzice izolarea mișcării. Dacă dormi cu un partener, probabil că le vei simți mișcările pe măsură ce se aruncă și se întorc pe tot parcursul nopții.

 

5. Saltea hibrid

O saltea hibridă folosește atât arcuri împachetate, cât si spumă cu memorie sau spumă de latex. Pentru a fi considerate un hibrid adevărat, trebuie să aibă cel puțin 3 centimetri de spumă. Stratul de spumă al majorității saltelelor hibride este situat pe partea superioară a saltelei, unde poate oferi cel mai mult confort și suport. Stratul de susținere al majorității saltelelor hibride este realizat din arcuri împachetate individual.

Avantaje ale saltelelor hibride

Pentru cei care caută un bouncer cu sprijinul spumei cu memorie, aceste saltele pot fi o opțiune excelentă. Tinzi să te simți mai ridicat pe o saltea hibridă decât pe cele cu spumă. Acest lucru ajută și la prevenirea senzației de scufundare prea mare în saltea, facilitând intrarea și ieșirea din pat. Sistemul de arcuri impachetate permite aerului să circule liber pe toată salteaua. Acest lucru previne captarea căldurii corporale.

Dezavantaje ale saltelelor hibride

La fel ca saltelele cu arcuri impachetate, saltelele hibride nu sunt excelente la izolarea mișcării. Totuși, optarea pentru un hibrid de înaltă calitate poate rezolva această problemă. Combinația unică de spumă și arcuri împachetate oferă saltelelor hibride un preț mai ridicat. Dacă alegeți un hibrid de înaltă calitate, vă puteți aștepta să plătiți mai mult decât ați plăti pentru o saltea cu spumă cu memorie. Datorită greutății spumei și a sistemului cu arcuri împachetate, aceste saltele sunt, de asemenea, mai grele.

Indiferent de preferințele legate de pat sau saltea, cumpărarea unui pat este una dintre cele mai importante decizii pe care le luați pentru dvs. și familia dumneavoastră. Luați în considerare dimensiunile camerei, confortul saltelei și preferințele de stil înainte de a vă alege paturi viselor. Și, ai încredere în noi:  acel pat există.

 

Somn ușor!

Published date 2022-05-06