+373 797 096 56
Напишите нам и мы Вам ответим:
Vrei să fii primul care află despre reduceri și promoții pentru acest produs? Lasă-ți contactele și noi Vă vom anunța imediat despre modificarea prețului.
Vă vom suna înapoi! Vă rugăm să lăsați datele dvs. de contact:
Alegeți catalogul
Signal Catalog 2024 Canapele Natuzzi Editions Dormitoare Natuzzi Editions Accesorii Natuzzi Editions FLYER SEMIA NATUZZI EDITIONS FLYER THE INSTINCT OF EXCELLENCE NATUZZI EDITIONS Flyer New Collection Natuzzi Editions Natuzzi_Way_to_Relax_digital_version_2022 Traveler Brochure EU version New Letti 2022 Natuzzi Editions Mese și scaune Altacom New Signal Catalog 2023 Dormitoare Le Comfort VOX NEW CREATIVE CATALOGUE NEW VOX CREATIVE SYSTEM COM.PA.R Mobila VOX

Irina Bahtiarova

 Femeia capabilă a fi. 

Irina Bakhtiyarova/>

ESTE O PERSOANĂ ÎNTOTDEAUNA ÎN MIȘCARE ȘI ÎN CĂUTARE.

PROPRIETARA SALONULUI DE MOBILĂ DOMINO ÎȘI COMBINĂ ARMONIOS RESPONSABILITĂȚILE CU ROLUL EXCELENT DE MAMĂ ȘI SOȚIE IUBITOARE. GAMA INTERESELOR EI ESTE FOARTE LARGĂ.

Pe lângă familie și afaceri, include sportul și călătoriile, educație și gătit. Irina este un mare conversator cu care poți vorbi pe orice subiect.

Irina Bakhtiyarova Domino

 

IRINA, SPUNEȚI-NE CINE SUNTEȚI DUPĂ SPECIALITATE ȘI CUM V-AȚI ÎNCEPUT AFACEREA?

După prima mea specialitate sunt contabil și am primit-o în vremea sovietică, adică destul de solid și minuțios. Necătând faptului că eu însumi nu am ținut bilanțuri de mult timp, mi-a fost foarte util în viață și în afaceri.

Afacerea noastră de familie a început acum peste 20 de ani. La fel ca mulți la acea vreme, eu și soțul meu am încercat să facem diferite lucruri:  de exemplu, am adus produse de instalații sanitare din Ucraina și le-am predat magazinelor specializate din oraș spre vânzare.

Îmi amintesc cum, după descărcare, a fost necesară curățarea mașinii de o grămadă de așchii, cu care s-au acoperit instalațiile sanitare pentru siguranță, pentru că nu erau cutii pentru ambalare. Acum e amuzant să te gândești la asta, dar atunci a fost o afacere bună și a durat vreo cinci ani, cred.

Au fost și jucării din Italia:  mașini și seturi de construcție, truse și bucătării pentru copii. Jucăriile au fost de bună calitate, le-am vândut prin buticuri din centrele comerciale.

A mai fost un proiect, participare de care suntem încă mândri. Poate vă amintiți cum, la mijlocul anilor 90, în magazinele orașului a apărut carnea de curcan de producție locală și într-un sortiment mare?

 

 

DA, ȚIN MINTE BINE CÂND ÎN FRIGIDERELE DIN MAGAZINE ERA NUMAI PULPĂ DE PUI AMERICAN —  ȘI BRUSC A APĂRUT CARNE DE CURCAN, NU CONGELAT.
Canapea de colț cu mentă

LUCREZI ȘI ÎN AGRICULTURĂ?

Nu chiar. Ne-am angajat în vânzarea de produse finite în toată țara. Producția a fost realizată de o societate mixtă moldo-israeliană folosind tehnologie israeliană. Totul s-a făcut corect și pe maximum:  din Israel au fost aduse ouă și incubatoare, o linie de sacrificare, tăiere și ambalare.

Am închiriat ferme pentru creșterea curcanilor și frigidere pentru depozitarea produselor finite. La început, magazinele se fereau de noul produs, dar, după o lună, nu mai era nicio urmă de îndoială.

Volumul vânzărilor a fost așa mare, încât chiar și la un an de la închiderea proiectului, un reprezentant al Green Hills, cel mai mare lanț de retail la acea vreme, a numit compania noastră pe locul doi după combinatul de procesare a cărnii Carmez în lista celor mai mari furnizori de produse din carne. Din păcate, proiectul a fost închis din motive independente de voința noastră.

 

CUM AȚI ÎNCEPUT SĂ FACEȚI MOBILĂ, PENTRU CĂ ESTE DIRECȚIA TA PRINCIPALĂ AZI?

Da, ai dreptate, deși soțul meu a avut mereu alte diferite proiecte cu parteneri:  restaurantul Domino a funcționat 10 ani, a fost și magazin de calculatoare, iar restaurantul Complement s-a deschis recent. Am început să ne ocupăm cu mobila destul de întâmplător, deși în desenul animat preferat al fiului meu, unul dintre personaje spune:  „Toate întâmplările nu sunt întâmplătoare”.

Cumva am fost la Odesa și ne-am oprit la piața construcțiilor.  Acolo, în containere maritime, vindeau tot ce era necesar pentru reparații, inclusiv mobilier. Nu pot spune că am căutat ceva anume, dar când am văzut mobilierul pentru copii de fabricație poloneză, nu am putut trece pe lângă. Era 1997, fiica noastră era pe punctul de a merge în clasa întâi și eram nerăbdători să-i aducem această mobilă.

Dacă atunci vânzătorul ar fi fost de acord să livreze mobila la Chișinău, poate că astăzi am face altceva. Dar nu a putut să-l aducă, așa că am găsit fabrica Vox în Polonia și am decis să aducem singuri aceast mobilier. Apoi ne-am dat seama că era complet neprofitabil să aducem un set - și am adus cinci seturi diferite pentru copii. Așa a început totul - acum 25 de ani. Apropo, încă lucrăm cu această fabrică.

Mobilier pentru camera copiilor

DAR LUCRAȚI ȘI CU ALȚI PRODUCĂTORI?

Da, desigur, de-a lungul anilor am reușit să lucrăm cu mulți producători - din Polonia, România, Italia, Spania, Malaezia, China. Încă lucrăm cu unii dintre ei. Dintre cele principale, pot evidenția fabrica Vox, despre care am vorbit deja.

Colecțiile Vox sunt dezvoltate de designeri europeni celebri. Pentru toate colecțiile sunt disponibile accesorii alese cu artă.

SE ÎNTÂMPLĂ CA CUMPĂRĂTORII SĂ SE ÎNDOIASCĂ CĂ MOBILA ESTE CHIAR IMPORTATĂ?

Acest lucru se întâmplă, deși în ultimii ani mult mai rar - totuși, reputația salonului contează. Suntem destul de cunoscuți, participăm la toate expozițiile de mobilă organizate în țară.

Mobilier verde în interior

Dacă există îndoieli cu privire la producător, ne este ușor să dovedim totul, deoarece toată mobila este importată direct de la producători, fără intermediari, și avem toate certificatele necesare.

Unul dintre partenerii noștri principali este Natuzzi, cel mai mare producător italian de mobilier tapițat. În urmă cu câțiva ani, compania a întrodus o nouă linie de mobilier tapițat Natuzzi Editions, care a fost îndrăgit imediat de clienții noștri. Această companie are o istorie foarte interesantă:  a fost fondată în 1959 de către Pasquale Natuzzi, care se află și astăzi în fruntea companiei.

În 2008, a fost inclus în American Furniture Hall of Fame ca stilist șef al grupului Natuzzi. Îl admir, a reușit să transforme un mic atelier dintr-un mic oraș italian într-o corporație internațională cu filiale în toată lumea.

 

 

Canapea albastră de colț

L —  AI ÎNTÂLNIT PERSONAL?

Ne-am întors recent de la congresul Natuzzi unde l-am cunoscut pe domnul Natuzzi. Grupul Natuzzi organizează astfel de congrese pentru partenerii săi de două ori pe an - primăvara și toamna. Ei prezintă modele noi, piei și țesături noi, discută despre conceptul de marketing și pur și simplu se petrce timpul plăcut.

Congresul are loc în orășelul Santeramo, în principalul showroom Natuzzi, unde toată lumea este prietenoasă, deși vorbesc limbi diferite. Este, de asemenea, provincia italiană Puglia, unde se coace pâine excelentă, se produce vin minunat Primitivo și orice cină într-un mic restaurant local devine o sărbătoare culinară. De la fiecare congres aduc o mulțime de fotografii cu bucate noi și câteva recete noi.

 

 

DIN ACESTE SPUSE, FAC CONCLUZIA CĂ ÎȚI PLACE SĂ GĂTEȘTI

Îmi place să gătesc, îmi place să adun rețete interesante și să încerc să le reproduc când am timp. Îmi place și când toată familia se adună în jurul unei mese rotunde acasă, deși acest lucru nu se întâmplă atât de des pe cât ne-am dori. Apropo, soțul meu este un bucătar bun și adesea el este cel care pune masa în zilele obișnuite. Desigur, de sărbători, produsele de patiserie și deserturile sunt gătite de mine.

 

CUM SE COMBINĂ FAMILIA ȘI AFACEREA, CHIAR DACĂ ESTE O AFACERE DE FAMILIE?

Uneori îmi pun și eu această întrebare. Vreau să fiu o mamă bună, o soție bună și o femeie de afaceri bună. Cred că a mai rămas ceva în mine de la mamele sovietice, care au reușit să facă totul și nu s-au gândit cum au făcut-o. Cred că am învățat să-mi formez corect programul.

Irina Bakhtiyarova Director

„Vreau să fiu o mamă bună, o soție bună și o femeie de afaceri bună”.

 

POVEȘTE -  NE PUȚIN DESPRE COPII.

Avem trei copii, fiica cea mare este Alexandra, are 31 de ani. Ea a absolvit Universitatea de Stat din Sankt Petersburg cu o diplomă în Teoria și practica comunicării interculturale, locuiește și lucrează în Sankt Petersburg. De câteva ori pe an vine în vizită acasă, uneori se primește vara să ne odihnim împreună. Mai ales această întâlnire, mi se pare, este așteptată de frații ei mai mici. Mai avem doi fii:  Jan —  19 ani, care studiază la universitate, și Arseniy —  8 ani. Ei sunt foarte asemănători la aspect, dar complet diferiți la caracter. Când sunt singuri acasă, cel mai mic cere să fie numit șef. Sunt băieți foarte buni, deși probabil toate mamele spun așa.

 

ESTE DIFERENȚA DE 11 ANI ÎNTRE COPII?

Așa e, diferența s-a dovedit a fi de 11 ani, iar între fiica cea mare și fiul cel mic —  22 de ani, iar el s-a născut când ea locuia deja la Sankt Petersburg. El este mereu fericit când vine ea, dar la început nu putea înțelege de ce avea camera ei în casă.

A fost foarte amuzant să urmăresc cum se certau din cauza aceasta, iar Sasha i-a demonstrat că casa aceasta este și casa ei. Arsenie nu cedează nimănui, chiar și tatălui, de care ascultă cel mai mult. Prin urmare, soțul încearcă să nu se certe cu el, ci să-i explice, să-l convingă sau să-i distragă atenția cu ceva.

 

POVESTEȘTE —  NE DESPRE SOȚUL TĂU, NU ESTE UȘOR SĂ LUCRAȚI ÎMPREUNĂ?

Soțul meu, Efim Bronfman - mă susține, îmi inspiră încredere, iar în situații dificile, chiar și care nu sunt legate de afaceri, apelez mai întâi la el pentru sfaturi. Lucrul cu o persoană dragă are atât avantaje, cât și dezavantaje. Pe de o parte - încredere deplină și fără secrete, scopuri și obiective comune.

Pe de altă parte, nu există limite între birou și casă, iar problemele de la serviciu se extind uneori asupra familiei. Mai mult, soțul, ca o persoană calmă și echilibrată, îmi spune: „să amânăm până mâine...” Dar nu am destulă răbdare, și chiar dacă sunt de acord, după 10 minute revin la aceeași întrebare.

Eu persoană impulsivă, vreau să decid totul deodată, aici și acum. Înțeleg că acest lucru nu este întotdeauna posibil, că uneori trebuie să aștepți, că poți greși, dar...

Deși uneori deciziile mele spontane bazate pe intuiție ajută la luarea deciziilor corecte acolo unde logica obișnuită este neputincioasă. Iar soțul, care se bazează adesea pe logică, are înțelepciunea să recunoască acest lucru. Apropo, cu a doua mea specialitate îi datorez soțului meu... și caracterului meu.

 

Masă de cafea ușoară

A DOUA SPECIALITATE ESTE ENGLEZA. DESTUL DE CIUDAT ÎN ZILELE NOASTRE DACĂ NU LUCREZI CA TRĂDUCĂTOR SAU PROFESOR.

DE CE ENGLEZA?

Ei bine, în primul rând, l-am primit acum aproape 20 de ani, iar în al doilea rând, este o mare greșeală să crezi că și astăzi, ca urmare a comunicării, cu ajutorul Google, poți învăța engleza corectă într-o manieră de calitate. Subliniez - este engleză, și nu argoul pe care îl vorbește majoritatea. După școala sovietică obișnuită, aveam, desigur, o mică rezervă, care era suficientă pentru comunicarea primitivă în vacanță.

Soțul, care a absolvit o școală engleză, a vorbit și cel mai important, s-a simțit mult mai liber. Mi-a spus:   „Nu fi timidă, oricum vei fi înțeleasă”. Dar nu era în firea mea, m-am simțit inconfortabil, iar când au început contactele de afaceri, corespondența și negocierile, m-am hotărât - asta e, merg să studiez!

Am ales nu cursuri, ci o educație cu drepturi depline la o universitate de stat, pe care nu l-am regretat niciodată. A fost foarte greu, pentru că în procesul de studii am născut al doilea copil și nu m-aș fi descurcat fără ajutorul soțului meu. Acolo ni s-a oferit nu numai vocabular și limbaj vorbit, ci și gramatică, corespondență de afaceri și chiar etichetă în afaceri.

 

Credețimă, că vorbitorii nativi pot simți diferența. Adevărat, există și efectul opus - acum soțul râde:  „Cu engleza ta corectă, nu toată lumea te înțelege”. Profesorul meu de engleză, profesorul T. Matei a spus: „Înveți cum să faci bine, cum să faci greșit —  vei învăța mereu.”

Sunt complet de acord cu el și îi sunt foarte recunoscătoare. Apropo, engleza mea a influențat și distribuția responsabilităților în afaceri și a ajutat-o ​​pe fiica mea să decidă atunci când își alegea specialitatea. Acum sunt traducătorul principal la firmă, iar soțul meu nu numai că nu contestă acest fapt, dar îl folosește cu plăcere.

 

NU CRED CĂ CU CARACTERUL ȘI DRAGOSTEA PENTRU GĂTIT, STAȚI DEPARTE DE RESTAURANT ȘI NU LUAȚI NICI-O PARTICIPARE.

Ai dreptate, nu sunt indiferentă, mai ales când vine vorba de familia mea, și pot să ajut cu adevărat. Dar chiar nu m-am atins de gătit, doar mă bucur de rezultatele muncii excelente a unei echipe de tineri bucătari talentați.

Și ajut la traducerea meniului în engleză și, pe cât posibil, particip la promovarea paginii pe rețelele de socializare. Și, bineînțeles, aduc prieteni și îmi fac programări la întîlnirile de afacere la restaurantul Complement.

 

DE UNDE VINE NUMELE RESTAURANTULUI —  COMPLEMENT?

Când s-a deschis restaurantul, a trebuit să explic că numele nu provine de la cuvântul „compliment”, adică cuvinte amabile și plăcute, ci de la cuvântul „complement” – un plus la ceva. Adică, atunci când un oaspete ia ceva din felurile principale, i se aduc în plus „complemente” de la restaurant.

Numele complet al restaurantului este Complement Spread on the bread - adică tot ce poate fi uns pe pâine. În restaurantul nostru, acestea sunt diverse caviar din legume și pește, mai mult de 10 tipuri. În fiecare zi sunt servite diferite „complemente”. În general, nu poți spune totul, trebuie să încerci, nu vei regreta!

Masă neagră cu picioare metalice

DOMINO —  ESTE O AFACERE DE FAMILIE.

CINE, CE RESPONSABILITĂȚI ARE?

Nu există distincții stricte, pentru că o singură persoană nu poate face totul. Dar sunt în salon în fiecare zi, lucrez cu personalul. Cumpărătorul s-a schimbat mult, a devenit mai exigent, trebuie să demonstrăm că anume acest produs este cel de care are nevoie.

Și acest lucru ar trebui făcut foarte delicat și discret. Soțul angajează personal, realizează interviuri, explică responsabilitățile postului. Apoi particip la formarea consilierilor (consultanților), deși în ultimii cinci ani a fost, după cum țin minte, o singură dată.

Mă ocup și de amenajarea mobilierului în salon, comenzile pentru colecții noi și, bineînțeles, de corespondența cu furnizorii. De asemenea, particip la publicitate și întreținerea paginilor de pe rețelele de socializare.

“Visele ar trebui să fie —  ele fac oamenii mai buni”.

 

EXISTĂ CUMPĂRĂTORI NEMULȚUMIȚI ȘI CUM REZOLVAȚI PROBLEMELE?

Nici-o afacere nu este completă fără clienți nemulțumiți, cel puțin eu nu cunosc niciunul. Greșelile și calculele greșite se întâmplă tuturor, principalul lucru este cum să le rezolvi. Încercăm să o facem rapid și astfel încât clienții să fie mulțumiți de rezultat.

Deși cu expresia comună „clientul are întotdeauna dreptate” nu prea sunt de acord. Clienții sunt aceiași oameni ca toți ceilalți, așa că sunt atât egoiști, cât și neadecvați...

Dar, cu toate acestea, asta este lucrul noastru și încercăm să găsim un limbaj comun cu toată lumea. În general, ne iubim, apreciem și respectăm clienții. Este foarte frumos când oamenii se întorc iar și iar, uneori chiar și cu copii și nepoți.

 

SE CADONEAZĂ MOBILĂ PENTRU ANIVERSARE SAU DE ANUL NOU?

Se întâmplă astfel de cadouri, dar, de regulă, părinții oferă mobilier copiilor sau invers, în general, persoane foarte apropiate. Și acesta este de fapt un cadou foarte necesar, valoros și memorabil din toate punctele de vedere.

Asta este în ceea ce privește achizițiile mari și costisitoare:  o canapea, un dormitor, o sufragerie sau mobilier pentru copii. Mai avem multe accesorii și articole de interior interesante:  lămpi, ceasuri, vaze, figurine, covoare și multe altele. Aceste mici lucruri plăcute sunt oferite de bunăvoie pentru o zi de naștere, pentru inaugurarea casei și, bineînțeles, pentru Anul Nou.

Pat alb în interior

ANUL NOU ESTE O VACANȚĂ DE FAMILIE PENTRU VOI?

Neapărat. Avem chiar și propriile tradiții de Revelion:   pe 30 ianuarie facem găluște după rețeta bunicii. Mai mult, găluștele sunt modelate fără nicio cupă sau forme - doar cu mâinile, fiecare bucată de aluat se întinde manual, nu gătim foarte mult, ne plac rețetele ușoare și interesante.

Prietenii noștri din diferite țări împărtășesc rețete cu noi. Una dintre cele noi este sufleul de praj. Sună puțin intimidant, dar este de fapt un fel de mâncare delicioasă și rafinată. Pot să împărtășesc rețeta.

Ei bine, Anul Nou este:  familia, un pom de Crăciun, un pahar de șampanie, multă tandrețe și urări de bine.

 

PLANURI ȘI VISELE NU SUNT ÎNTOTDEAUNA ACEEAȘI.

CARE SUNT VISELE DUMNEAVOASTRĂ?

Când există vise, ele ar trebui să rămână cu tine. Ele nu pot fi dezvăluite, nu poți striga despre ele. Dar dacă nu visezi, atunci nu va exista un succes adevărat. Visele trebuie să fie prezente - îi fac pe oameni mai buni, îi fac să acționeze. E bine că le am. Din ceea ce se poate exprima:  vreau ca toată lumea să fie sănătoasă, vreau ca totul să fie bine în țară. Avem oameni minunați, o țară minunată.

 

Published date 2022-03-24